Det var inte så här det skulle bli eller Välkommen Abi

Ultraljudet visade 2 valpar men röntgen för 2 veckor sedan visade bara 1 😦

Jag hade ändå  förhoppning om en normal födsel men så blev det nu inte. Eve fick aldrig några värkar och det visade sig bero på att livmodern inte fungerade som den skulle. Efter konsulterande av expertis så var svaret klart. Det kommer aldrig att fungera att sätta igång henne (det var inte kalkhalten som var problemet). Skulle jag para henne igen så skulle utgången bli densamma, alltså var kejsarsnitt och kastration ett ganska självklart men tråkigt beslut 😦

Det blev en besvärlig operation för stackars Eve ❤ Hon blödde mycket och livmodern var inte fin. Full med grön sörja och sammanväxningar. Hade ganska säkert fått problem med den i framtiden, så skönt när den nu är borta.

Tur i oturen så blev det i alla fall en tik 🙂 Valpen har hittills varit väldigt livskraftig. Hon har protesterat högljutt medan vi väntade på att Eve skulle komma från operation (och det var över 2 timmar efter att valpen kommit ut) och försökt att klättra ur lådan som hon låg i. Hungrig och arg för att det tog så lång tid 🙂 Hoppas att det håller i sig.

Här är hon nu i alla fall ❤

IMG_1658

IMG_1662

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s